modeller af frostet glas, dørrammens størrelse, anmeldelser (2023)

modeller af frostet glas, dørrammens størrelse, anmeldelser (1)

 • Egenskaber
 • making
 • typer
 • dimensioner
 • Hvordan vælger man?
 • Eksempler på muligheder

Badet er et unikt, næsten kult sted for millioner af vores medborgere. Besøg dampbadet har en lang tradition. Men moderne tendenser har spredt sig til dem. Glasbaddøre bliver stadig mere populære.

Egenskaber

I århundreder blev dampbadet betragtet som centrum for det russiske bad. Døren til den var traditionelt fremstillet af egetræ, aspen, alder og andre stærke racer, da det blev udsat for alvorlige belastninger fra høje temperaturer, damp og fugt. Desuden blev det antaget, at det var umuligt at bryde de eksotiske aromaer af opvarmet træ, hvilket er et mirakel af badet og i mange henseender - en tilstand af helingsprocedurer.

Men som æra med komfort og design i badene begyndte i stigende grad at bruge glasdøre. Først var der den opfattelse, at dette kun var en egenskab af en sauna. Imidlertid blev innovationen hurtigt indført i klassiske badehuse.

En af de klare fordele ved en glasdør er dens holdbarhed. Det ser stilfuldt ud, udvider rummet i rummet, bevarer dampbadets og saunaens mikroklima, fordi det ikke ændrer størrelsen under påvirkning af ekstreme temperaturer.

Glaset er vasket godt, ikke bange for rådne og svampe. Mangler nemt strålerne, med det kan man ikke bekymre sig om lamperne i badet. Glas modeller truer ikke med nogen damp eller stråling. Hertil kommer fordelene ved et miljømæssigt sikkert materiale, hygiejne og relativ enkelhed under installationen, og det bliver klart, at det allerede er svært at finde et alternativ til et sådant eksempel.

Af hensyn til retfærdighed, lad os kalde de svage punkter i en sådan dør. Glas kan ikke prale af de samme termiske ledningsevne parametre som træ. Trædøren i dette problem, såvel som i komfort af taktile fornemmelser, slår glas. Prisen på glas vil også være højere.

Men i forhold til holdbarhed kan dette betragtes som en investering i morgen. Så generelt vælger flere og flere ejere af bade og saunaer glaskonstruktionen.

making

Produktionsteknologi af glasbaddøre i mindst flere årtier, så den bruger de mest progressive ideer og tilgange. Glaset, der anvendes i produktionen, hærdes og derved erhverver særlig styrke. For at gøre dette skal du bruge metoden til alternativ opvarmning til 700 grader og køling ved at blæse luft. Processen dækker hele planet ensartet. Metoden giver et varmebestandigt materiale, der er kendetegnet ved høj mekanisk styrke.

Du skal være meget klog til at bryde sådan en dør. Forestil dig et øjeblik, at dette skete. Eventuelle nedskæringer er udelukket: Varmebestandigt glas vil knuse i små og absolut dårlige fragmenter. Det sædvanlige, som det er velkendt, truer med skarpe og farlige fragmenter.

Eksperter danner dørblokke af materialer af høj kvalitet. Geometri og absolut dimensionsnøjagtighed opfylder specifikke krav til monteringsmetoden. Computerstyring af processen sikrer fuld kompatibilitet af kassen og glasdørbladet.

Designløsninger giver dig mulighed for at få smukke, moderne og mangfoldige kunstdukker ved udgangen. Døre af hærdet glas kan dekoreres med interessante mønstre af forskellige farver.

Indenlandske producenter er lige europæiske, og i dag er deres produkter allerede helt konkurrencedygtige. Nogle kunstneriske glas trim elementer er lavet for hånd.

Til en sådan specifik tekstur, som glas, er producenternes holdning ærbødig, hvert trin i produktionen er en slags test for æstetisk perfektion. Derfor lægges stor vægt på tilbehør. Det skelnes af dets funktionalitet., der giver mulighed for at kombinere enkelhed i installation af en dør, bekvemmelighed ved åbning og farven harmoni skyggende glans af glas.

typer

Markedet for badedøre tilbyder mange typer af dem. Inden for gennemsigtige, gennemsigtige, matte mønstrede prøver. Farverne er grå, grønlig, "bronze", andre, hvert valg er interessant for sit eget design. De kombinerede muligheder ser ukonventionelle ud: træ plus glas. Indsætningen af ​​disse materialer, de forskellige transformationer og spillet af sådanne komponenter giver anledning til et fantastisk designprodukt.

Nogle forbrugere kan lide gennemsigtige døre. De betragter dem æstetisk lette, "luftige" og af praktisk betydning. Bag sådanne døre kan du se, hvordan børn eller ældre forældre føler sig i badet.

Andre mestre i badene fulde af gennemsigtighedsstammer. En sådan "fejl" er imidlertid let at fjerne. Dette kan gøres selv med dine egne hænder. Her er nogle anbefalinger:

 • Brug en sandblaster til "støv" glas, vend det til mat;
 • Påfør tegningen med specielle vandtætte maling (hvis du ikke føler dig selv et tilstrækkeligt talent af kunstneren, er det bedre at bruge en stencil);
 • Køb en film og lim ind over døren;
 • Bestil sprøjtning.

dimensioner

De mest almindelige tilbud på markedet er glasdøre med en dørblok. Disse prøver har en glas tykkelse på 6, 8, 10 og endda 12 mm. Tykkere plader fremstilles i form af glas og anbringes i en ramme.

Dørrammens dimensioner er klassiske: fra 180x60 cm til 200x90 cm. Afhængig af fabrikanten varierer størrelsesområdet for dørene til badet imidlertid. Som regel hver ny størrelse er 10 centimeter bag den foregående.

Her er det vigtigt at huske på det kataloger angiver ofte dimensionerne ikke af døren, men af ​​hele åbningen. Det er nødvendigt at navigere her. Direkte døren med kassen vil være 10 mm mindre og i lodret retning og i vandret. Det vil sige med parameteren 8Х20, er det nødvendigt at forstå, at åbningsstørrelsen er angivet (800 Hz2000). Og døren selv vil være 790Х1990.

Tilsvarende: Akma Harvia Doorwood-mærket tilbyder f.eks. En volumenindsamling af størrelser: 7x19, 6x18, 6x19, 8x19, 8x21, 7x17, 8x20, 9x19, 7x18, 9x21, 7x19, 13x21, 7x20, 14x21, 7x21, 15x19, 8x19, 15x21, 8x20, 16x21, 8x21, 17x19, 17x21.

Et vigtigt punkt. Døren til dampbadet skal vælges under hensyntagen til at dampen stiger til loftet. Derfor skal han "reservere" et sted. Hvis for eksempel loftet har en højde på 280 centimeter, så er det nødvendigt at trække sig tilbage mindst 70 centimeter, og kun sætte døren i den højde. Dørenes højde i det navngivne rum vil således være 205-210 centimeter.

Åbningen kan være nogen. Men normalt dør glasdøre ikke bredere end 85 centimeter. Glastykkelse - ikke mindre end 1 centimeter. Døren er derefter beskyttet mod deformation på grund af overophedning.

Hvordan vælger man?

For elskere af høj kvalitet døre med glas, kan du anbefale produkter fra finske virksomheder. Samtidig er det bedre at ty til en persons hjælp under installationen eller endog at overlade arbejdet til en professionel. Uden erfaring til at mestre installationen er det svært. Ja, og glaspladen vejer selv med en 7 mm glas tykkelse på 25 kg, prøv at løfte det alene!

Sørg for at overveje funktionerne i boksen. Metalboksen er installeret i starten af ​​installationen, og træ - i slutningen. Når du installerer, overvej hvordan du skal åbne glasdøren.

Når du demonterer emballagen med glas, må du ikke smide træpladerne væk. De vil tjene som en god "gulvbelægning" til glasdug. Glasset fjernes, når skruerne løsnes. De skal bøjes i modsat retning.

Ved installation af en kasse til dens tætte fastsættelse anvendes der specielle kiler. Ved installation af en glasdug - hængsler. Kontrollér lodretheden flere gange, og stram skruerne mere og mere stramt.

Hovedbekræftelsen af ​​den korrekte installation af døren vil kontrollere huller.Hvis arbejdet er færdigt kvalitativt, er hullerne ens, og pladen med tætningen er tilsluttet forsigtigt.

Tag ikke let på låsen. Hvis bolden låses, vil det ofte gribe. Dette kan ske i det mest uhensigtsmæssige øjeblik, når du for eksempel besluttede at løbe tør for dampbadet og hælde koldt vand over det.

Meget mere pålidelige magnetiske låse. Hvis de er konstrueret af tre eller fire elementer, betyder det, at deres sikkerhedsmargen sikrer høj ydeevne uden fejl.

Glasplader sælges normalt komplet med træhåndtag. Dit job er at kontrollere, at kuglepenne passer dig i højden. For bedre pålidelighed og komfort mellem håndtagene omfatter pakninger lavet af et specielt materiale - silikone.

Hvad angår anmeldelserne om glasinnovationer, har vi studeret dem på hjemmesider og fora, vi kan konkludere: Der er mange fans af dette design, men kritikerne er ikke blevet oversat. Nogle mennesker tror, ​​at døren med glas i badet er unaturlig, og de er af den opfattelse, at alt skal være af træ, ellers vil "ånden i dampbadet" ødelægge.

Eksempler på muligheder

I butikker tilbyder indenlandske og udenlandske producenter alle slags døre. Hvad angår glaspladen selv, har du råd til at bestemme en sådan liste med eksempler: mønstret glas, frostet glas med støvning, frostet glas uden støv, homogent. Samt glas spejl og meget gennemsigtig.

Nu i henhold til boksens farve (kantning af døren): grå døre, "bronze", grøn, med træelementer (kombineret).

Valg afhængigt af åbningsmetoden:

 • sving (kun i en retning, udad);
 • glide (åben sidelæns og spare plads);
 • pendul (åben i alle retninger).

Yderligere æstetiske og forstærkende elementer til glas er lavet af følgende materialer:

 • rustfrit stål;
 • glas;
 • messing;
 • naturligt træ;
 • Særlige anti-korrosionslegeringer.

For at installere glasdøren selv skal du følge følgende arbejdssekvens:

 • Fastgør højden på døren og tilføj 10-15 centimeter til resultatet, få den samlede højde af strukturen. På denne højde begynder du at lave markering. Tegn en mærke linje vandret og parallelt med gulvet.
 • Nu er det breddenes drejning - vælg hvilken der er behagelig og lad 5 cm glide på alle sider.
 • Definer guider ved markering. Undgå at "lim" renden mod væggen - intet skal blande glasset under bevægelse.
 • Forbered rullevogne, skru ikke boltene og agn.

 • Få mekanismerne i guiderne.
 • Fastgør beslagene for at holde glaspladen.
 • Indsæt glasset i vognen øverst, derefter ind i spalterne, og stram derefter boltene.
 • Glem ikke at placere pakningen mellem bolten og glasset.
 • Juster glat glasinstallation.

Husk at den færdige struktur ikke kan arkiveres eller fastgøres. Alle tæller med det samme. Hærdet glas er et ekstremt slidstærkt materiale, men sørg for, at det ikke knækker. For at beskytte glasset på siderne i den færdige version ved hjælp af matchede design træstrimler.

Pendeldøre med en kasse af let træ vil se godt ud. Smukt se mat lærred med et stort plantemønster: blade, blomster, grene. Finske designere er meget brugte glas til døre med den originale belægning - bronze, sølv.

Mange brugere kunne godt lide helt gennemsigtige døre til dampbadet. Selv om skeptikere tror på, at du i et bad kan slappe af i en sådan grad, at du ikke ved et uheld opdager de usynlige døre og åbner dem med hovedet, er det sikkert at blinke af rent glas: det tilføjer plads i et rum, der ikke er det mest rummelige.

Du har alle at opleve på deres egen oplevelse. Udskiftning af en tung trædør med et let og stilfuldt glas i et badehus er som at tage et skridt lige i "par sagen" fra Rusland til Europa.

Men ingen insisterer på et sådant "gennembrud". Du kan langsomt analysere fordele og ulemper ved glas i dampbadet og handle ud fra personlig logik. Bare for at hvile i badet og krop og sjæl.

Sådan installeres en glasdør i dampbadet, se følgende video.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 27/05/2023

Views: 6099

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.